Region internet televiziyası!
Son Xəbərlər
TR
RU
EN

Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez

RegionTV.info                                                                                                           
Bundan 103 yıl önce 28 Mayıs 1918 de Azerbaycan'da Cumhuriyet ilan edildi. Dünyanın birçok yerinde Cumhuriyet kelimesi telaffuz dahi edilmeziken Azerbaycan halkı Cumhuriyetle tanışıyor. Bu büyük bir başarıdır. Ama ne yazık ki bu başarıyı uzun süre Azerbaycan halkı tadamıyor. Cumhuriyetin getirdiği özgürlük ve yenilikler birçok ülkeyi ve egemen güçleri korkutuyor, ürkütüyor.Azerbaycan'ın ilk Cumhurbaşkanı Mehmet Emin Resülzade'dir. Resülzade "Bir kere yükselen bayrak bir daha inmez" veciz ve tarihi sözü ile halkının hislerine tercüman oluyor. 
Nitekim aradan geçen uzun süre kesintiye rağmen içlerinde Cumhuriyet ateşi sönmeğen Azerbaycan halkı 1991 yılında yeniden bağımsızlığına kavuşunca yoluna yine Cumhuriyet ile devam ettiler.
Kafkasya İğneli bir coğrafya özelliğini hep muhafaza etmektedir. Burada dimdik ayakta durmak da zordur. Bütün bu zorluklara rağmen Azerbaycan büyük bir mücadele vererek hızlı adımlarla ilerlemektedir.
Uzun yıllar başkalarınca ihmale uğratılan Azerbaycan özgürlüğünü elde ettikten sonra Bakü başta olmak üzere her tarafı şantiye şehrine dönüştürdü. Yollar yeniden yapılarak, battıçıktılar, köprüler. metrolar, okullar, hastahaneler, kültür merkezleri ve yaşam yerleri modern bir şekilde hepsi yeniden yapılıp açıldı.
1991 yılında dayımın torununun toyuna gitmiştik. Köhne yapılar ve her alanda herşeye ihtiyaç olan dünün Bakü'sü ile bugünü kıyaslamak mümkün değildir. 
Azerbaycan'ın en güçsüz zamanında Rusların yardımı ile işgal edilmiş topraklarda Azerbaycan'ın   modern şanlı ordusu tarafından tek tek geri alındı.
Bu zaferi Kocaeli olarak büyük bir dayanışma ve sevinç içinde bütünleşerek kutladık. 
Kafkasya'nın parlayan yıldızı durumunda olan Azerbaycan kilit konumundadır. Kafkasya'da barışın yolu da Azerbaycan'dan geçmektedir.
Azerbaycan Cumhuriyeti dünya var olduğu sürece dimdik ayakta olacak ve üç renkli bayrağı semada dalgalanacaktır. 
Cumhuriyeti kuran ve yaşatanlara selam olsun.
Yönetim Kurulu Adına Bilal Dündar

Xəbəri paylaş
Digər maraqlı xəbərləri buradan izləyin
Facebook-da
Twitter-də
Teleqram-da
YouTube-də